22 Şubat 2018 Perşembe

SÜTLAÇ



     MALZEMELER

100 gr pirinç
2,5 kg süt
200 gr şeker
75 gr dan yapılmış sübye veya 40 nişasta 1 bardak sütle ıslatılmış

     HAZIRLANIŞI
1. Pirinci yıkayın. Bir kaseye koyup üzerini ılık su ile kapatın ve 1 saat bekletin. Sonra yıkayıp süzün.
2. Bir tencereye sütü ve pirinci koyup karıştırarak kaynatın. Sonra zaman zaman karıştırarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Çok hızlı ateşte pişerse süt buharlaşır elde edilmesi gereken sütlaçtan ancak yarısını elde edilmiş olur.
3. Şekeri ilave edip 5 dakika daha kaynatıp sübyesini veya nişastas süt karışımını ekleyin. 5 dakika daha pişirin ve kaselere boşaltıp servis edin.


     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder