Tarif için masmavi3mutfaktaya teşekür ederim.
MALZEMELER
250 ml lik ölçü bardağı
125 ml lik çay bardağı
26x40 cm borcam
500 gr tel kadayıf
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
300 gr iri öğütülmüş ceviz
Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su 1 dilim limon ile 5 dakika kaynayacak
HAZIRLANIŞI
1. Derin bir kaba kadayıfları elinizle tel tel olacak şekilde ayırın. Yapışık kadayıf kalmayacak.
2. Tereyağı bir tavada eritip sıvı yağı üstüne ekleyin.
3. Sütü serpiştirerek kadayıfı ıslatın. Ilındıktan sonra tereyağ sıvı yağ karışımını da kadayıfa ekleyip iyice yedirin.
4. Hazırlanan kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını borcamın altına elinizle sıkı sıkı bastırın. Hiç boş yer kalmayacak. Cevizi de üstüne koyup her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
5. Kadayıfın diğer yarısını da cevizin üstüne sıkı sıkı bastırarak yayın.
6. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede iyice kızarıncaya dek 40-45 dakika pişirin.
7. Yumuşak bir tatlı için soğuk şerbeti tatlınız çıktıktan 5 dakika sonra dökün ve yüzeyini bir tepsiyle kapatın.
8. Çıtır bir tatlı için fırından çıktıktan 15 dakika sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerini kapatmayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder