20 Şubat 2018 Salı

UN KURABİYESİ



     MALZEMELER
125 ml lik çay bardağı ölçüsü
1 yumurta sarısı
125 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu tepeleme
5 çay bardağı un (dikkatli eklenecek)
isteğe bağlı  limon kabuğu rendesi
Şekil vermek için limon sıkacağının üstü veya kömbe kalıbı

     HAZIRLANIŞI
1. Tereyağ, yumurta, sıvı yağ ve pudra şekerini bir karıştırma kalıbına koyup spatulayla karıştırın.
2. Nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Limon sıkacağını üzerine bastırarak şekil verin. Veya kömbe kalıbında şekillendirin.
4. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder