27 Şubat 2018 Salı

VEGAN KURABİYE

    Hayvansal gıdalara  alerjisi olanlar için çok lezzetli ve alternatif bir tarif. Tarif masmavi3mutfaktan teşekür ederim. Denedim yapımı kolay uzun süre bayatlamayan güzel bir kurabiye oldu. Şekerini yarım çay bardağı, cevizini de bir buçuk çay bardağı koyup, biraz tarçın yerine  mahlep ve çok az tuz ekleyip yaparsanız tuzlu bir vegan kurabiye oluyor.

     MALZEMELER

125 ml çay bardağı ölçü

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı öğütülmüş fındık veya ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanily
1 çay kaşığı tarçın
5 çay bardağı un

     HAZIRLANIŞI
1. Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğurun. Hafif elinize yapışabilir un eklemeyin.
2. cevizden biraz daha küçük parçalar kopararak yuvarlayın. arzu ederseniz değişik şekil de verebilirsiniz.
3. Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Üzerine hiçbir  şey sürülmeyecek.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece de 30-35 dakika pişirin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder