Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
17 Eylül 2018 Pazartesi
MERCİMEKLİ EZME
MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı sıcak su
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmek
4 dal maydanoz
1 tutam kuru nana, kırmızı biber, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1. Mercimeği sıcak suda iyice haşlayın.
2. Suyunu çekince ocağı kapatın.
3. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Sarımsakları ezin. Ekmek içlerini ufalayın.
4. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun.
5. Derin bir kaba kavrulmuş soğan ve sarımsağı , mercimek, ekmek içi, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve naneyi koyup karıştırın.
6 Servis tabağına alıp zeytinyağı gezdirip maydanoz ve kırmızı biberle süsleyin.
AFİYET OLSUNNN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder