Bu çorba bizim evde favori çorbadır. İçen bir tabak daha içer. Mutlaka ama mutlaka deneyin.
MALZEMELER
4 yemem kaşığı tepeleme dolu pirinç
2 litre et suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz nane
1 yemek kaşığı tereyağ
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
6 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI
1. Pirinci temizleyip yarım saat ılık suda ıslatın. Sonra süzüp bir tencereye koyun, et suyunu ve tuzu ekleyip ağır ateşte 20 dakika kaynatın.
2. Sütle unu iyice karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla kaynamakta olan çorbaya ilave edip 10 daha kaynatın.
3. Tereyağını nane ile tavada hafif kızartıp çorbanın içine ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.
4. Sonra yoğurt ve yumurtayı iyice karıştırın. Bir tel çırpıcı yardımıyla yoğurdu çorbaya eklerken sürekli çırpın. Kaynatmadan hemen ocaktan alın ki kesilmesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder