1 Aralık 2018 Cumartesi

PRATİK TALAŞ BÖREĞİ




          MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
250 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet çarliston biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta sarısı
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber, tuz

     HAZIRLANIŞI
1. Sıvı yağı bir tencerede kızdırın, kuşbaşı etleri ve küp şeklinde doğranan soğanları koyun ve kavurun.
2. Bu arada domatesleri rendeleyin, biberleri de ince kıyın, tencereye ilave edip 3 dakika kavurun.
3. Baharatları da ekleyip 3 dakika daha kavurun.
4. En son kıyılmış maydanozları ve kaşar peynirini de tencereye koyun , karıştırın ve altını kapatın.
5. Milföy hamurlarını yan yana koyun. Bütün harcı eşit olarak paylaştırıp bohça şeklinde kapatın. Kapatılan yeler alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

     AFİYET OLSUNNN.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder