MALZEMELER
1 su bardağı kestane püresi
180 gr. kakaolu bisküvi
5 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı tatlı lor peyniri
120 gr. beyaz çikolata
1 su bardağı (200ml.) krema
3 adet yumurta, bir tutam tuz
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı file badem
1 adet büyük acıbadem kurabiyesi
2 yemek kaşığı file fıstık
4-5 adet kestane şekeri
2 yemek kaığı rendelenmiş çikolata
HAZIRLANIŞI
1. Bisküvileri ezip, eritilmiş tereyağ ile karıştırın.
2. Orta boy kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin. Buzdolabında sertleşene dek dinlendirin.
3. Derin bir kasede kestane püresini lor peyniri ile birlikte çırpın.
4. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve krema ile birlikte kestaneli karışıma ekleyin.
5. Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp, sarılarını teker teker karışıma ilave edip çırpın.
6. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpın ve kaseye ekleyin.
7. Unu eleyerek karışıma ilave edin karıştırın.
8. Metal bir kaşıkla yavaş yavaş kek kalıbındaki bisküvi karışımının üzerine yayın.
9. 175 derecede fırında 45-50 dakika pişirip, kalıbın içinde soğumaya bırakın.
10. Servis tabağına çıkarın, üzerine ufalanmış acı badem kurabiyesi, file badem, file fıstık, ufalanmış kestane şekeri ve çikolata serpin. Dilimleyip soğuk servis edin.
AFİYET OLSUNN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder