Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
7 Kasım 2018 Çarşamba
KESTANELİ PASTA
MALZEMELER
2 su bardağı kestane püresi
4 paket (80 er gramlık) bitter çikolata
2 paket krema (200 ml lil)
3 katlı kakaolu hazır pandispanya
1 kahve fincanı ılık süt
HAZIRLANIŞI
1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
2. Kestane püresini de ilave edip karıştırın. 45 dakika buzdolabında bekletin.
3. Çukur bir kaseyi sitreç filmle kaplayıp içine kestane püresinden ince bir tabaka sürün.
4. Pandispanyanın bir katını kaseye yerleştirip 1 yemek kaşığı süt ile ıslatın. Üzerine kestane püresinden yayın. İkinci kat keki de yerleştirin. 1 yemek kaşığı sütle ıstatıp tekrar kestane püresi yayın.
5. En son kalan keki koyup tekrar süt ile ıslatın. Sitreç filmle kaplayıp derin dondurucuda 1 saat bekletin.
6. Süre sonunda pastayı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kalan kestane püresini üzerine sürüp arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUNN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder