MALZEMELER
150 gr tarhana
1 su bardağı et suyu veya su
100 gr yağsız kıyma
1 adet kabuğu soyulmuş ince doğranmış domates veya 1/2 su bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 kg et suyu veya su
1 tatlı kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
1. Tarhanayı bir baedak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika bekletin.
2. Tencereye tereyağ koyarak eritin ve kıymayı ekleyip kavurun. Domatesi ve bir diş sarımsağı da rendeleyip ekleyin.
3. Et suyunu ve tarhanayı da ekleyip ağır ateşte 15 dakika pişirin kuru naneyi de ekleyip kaynar olarak servis edin.
Not: Kıymayı ayrı yerde kavurup domatesi ilave edip 2-3 dakika kavurun. Et suyu ve tarhanayı birlikte kaynatıp daha sonra kavrulmuş domatesli kıymayı ekleyerek de yapabilirsiniz. En son rendelenmiş sarımsak ve naneyi ekleyip toplamda 15 dakika kaynatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder