Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
7 Kasım 2018 Çarşamba
AYVA TATLISI
MALZEMELER
125 ml. çay bardağı ölçüsü
3 çay bardağı şeker
6 çay bardağı su
4 tane ayva
HAZIRLANIŞI
1. Ayvaları yıkayıp soyun. Soyduğunun ayvanın kabuklarını pişireceğiniz tencerenin dibine koyun.
2. Ayvaları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve tenceredeki kabukların üzerine atın.
3. Ayvaları da oyuk kısmı alta gelecek şekilde tencereye dizin.
4. Şekeri ayvaların üzerine eşit miktarda gelecek şekilde koyup suyunu ekleyin. İsterseniz 3-4 tane karanfil de koyabilirsiniz.
5. Önce harlı ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca hemen altını kısıp kısık ateşte 2 saat pişirin.
6. Tencerede ılınmasını bekleyin ve servis tabağına çıkarın. Tencerenin dibinde kırmızı harika jel gibi ayva suyunu süzüp servis tabağındaki pişen ayvaların üzerine dökün.
7. Kaymakla veya tatlı lor ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUNNN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder