7 Kasım 2018 Çarşamba

AYVA TATLISI



     MALZEMELER

125 ml. çay bardağı ölçüsü
3 çay bardağı şeker
6 çay bardağı su
4 tane ayva

     HAZIRLANIŞI
1. Ayvaları yıkayıp soyun. Soyduğunun ayvanın kabuklarını pişireceğiniz tencerenin dibine koyun.
2. Ayvaları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve tenceredeki kabukların üzerine atın.
3. Ayvaları da oyuk kısmı alta gelecek şekilde tencereye dizin.
4. Şekeri ayvaların üzerine eşit miktarda gelecek şekilde koyup suyunu ekleyin. İsterseniz 3-4 tane karanfil de koyabilirsiniz.
5. Önce harlı ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca hemen altını kısıp kısık ateşte 2 saat pişirin.
6. Tencerede ılınmasını bekleyin ve servis tabağına  çıkarın. Tencerenin dibinde kırmızı harika jel gibi ayva suyunu süzüp servis tabağındaki pişen ayvaların üzerine dökün.
7. Kaymakla veya tatlı lor ile servis edebilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder