18 Aralık 2018 Salı

SOYALI TAVUK



   MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü fileto
10-12 adet mantar
4-5 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı soya sos
5-6 diş sarımsak

     HAZIRLANIŞI

1. Tavuk filetolarını uzun uzun jülyen biçiminde doğrayın.
2. Soğanları temizleyin ve 2 cm. uzunluğunda kesin.
3. Mantarları temizleyip ince doğrayın.
4. Sarımsakları ince dilimleyin. Tavaya biraz sıvı yağ koyup sarımsakları yakmadan kavurun.
5. Önce tavukları ilave edin hafif soteleyin, sonra mantarları ekleyip tavuklar pişinceye kadar kavurun.
6. Tavuklar pişmeye yakın soğanları ekleyip karıştırın. Soğanlar yumuşayınca  nişastayı su ile eritip soya sosuyla birlikte tavuğa ekleyin.
7. 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alın.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder