27 Ekim 2019 Pazar

ERİKLİ TART




     MALZEMELER

125 gr yumuşamış tereyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı şeker (çay bardağı 125ml lik)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
4- 4,5 çay bardağı un (dikkatli ekleyin ele yapışan yumuşak bir hamur olacak)

Kırıntı Hamuru için: 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay bardağı un

350-400 gr erik, 1 yemek kaşığı şeker (doğranmış ve şekerle karıştırılmış buzdolabında bekletin)

     HAZIRLANIŞI

1. Un hariç bütün hamur malzemelerini karıştırma kabına koyup bir sapatula ile karıştırın.
2. Vanilya , kabartma tozu ve unu da ekleyip yoğurun.
3. Hamurun dörtte birini bir kenara ayırın.
4. Kalan hamurun içine 1 tatlı kaşığı tarçını koyup yoğurun.
5. Ayırdığınız hamurun içine de 2 çorba kaşığı şeker ve unu ekleyin. Bu kırıntı hamuruna parmak uçlarınızla malzemeleri yedirin. kesinlikle yoğurmayın.
6. 30 cm lik bir kelepçeli kalıp veya tepsinin içine yağlı kağıt serin. Tarçınlı hamuru eşit miktarda yayın.
7. Doğramış olduğunuz erikleri üzerine dizin. Kırıntı hamurunu da bütün heryerine gelecek şekilde yayın.
8. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin.


     AFİYET OLSUNNN... (tarif için masmavi3mutfaktaya çok teşekr ederim)

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder