Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
28 Ekim 2019 Pazartesi
LİMONLU KEK(Alman Usulü)
MALZEMELER
4 yumurta (oda ısısında)
250 gr. tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı şeker (250ml.lik)
2,5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu yaklaşık 1/2 çay bardağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
1. Tereyağ, şeker ve vanilyayı derin bir kaba alın. Mikserin yüksek devrinde malzemeleri karıştırın.
2. Tereyağlı harca yumurtaları tek tek ilave ederek karıştırın. herbir yumurtayı 50 saniye bir dakika karıştırın.
3. Ayrı bir kaba un ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
4. Tereyağlı harca limon kabuğunu rendeleyin ve limon suyunu ilave edin. Daha önce elemiş olduğumuz unu da ilave edip mikserle karıştırın.Kaymak kıvamında bir hamur olacak.
5. 26.cm ortası delik bir kek kalıbına kaıkla kalıba yerleştirin. Üzerini spatulayla güzelce düzeltin.
6. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kapağını 50 dakika pişirip kürdan testi yapın. içi pişip üstü kızarmış ise fırından çıkarın.
7. Üzerine pudra şekeri veya limon ve pudra şekeri ile yapılmış ıcıng le süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUNNN..... (masmavi3mutfakta ya teşekürler.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder