25 Kasım 2020 Çarşamba

TEMEL TART HAMURU


      MALZEMELER ( 1. TERTİP)

150 gr. pudra şekeri ,250 gr. margarin,2 adet yumurta sarısı,az rende limon kabuğu,500 gr. elenmiş un

     MALZEMELER (2. TERTİP)

125 gr. pudra şekeri, 250 gr. tereyağ veya margarin, 1 bütün yumurta, 375 gr. un, az vanilya az limon kabuğu rendesi

          HAZIRLANIŞI

1. Bir mermerin üzerine veya bir kabın içerisine un hariç bütün malzemeyi koyun.

2. Elinizle iki üç dakika karıştırıp birbirlerine yedirin.

3. Unu ilave edin. İki elinizle harman yapar gibi karıştırıp malzemeleri una yedirin.

4. Fazla yoğurmayınız .Buzdolabında bir kaba koyarak muhafaza edin.

5. Bu hamur buzdolabında olduğu sürece bir hafta bozulmazlar. Sıcakta bırakırsanız kısa bir müddet sonra yağ undan ayrılacağı için hamur gevrekliğini kaybeder.

6. Açarken ve hamuru yerleştirirken yırtılmasından kırılmasından korkmayın. Hamurdan ekleme yaparak kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder