MALZEMELER
6 adet pişmiş krep
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 limon
1 yemek kaşığı tereyağ
6 adet kesme şeker
2 adet portakal
1 adet limon
1/2 portakal suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
1. Kesme şekerleri fazla bastırmadan teker teker limon ve portakalları ovar gibi kabuklarına sürtüp muhafaza edin.
2. Tavayı ocağa alın. 2 yemek kaşığı şekeri tavaya koyun.
3. 1/2 limonun kabuk kısmından çatal batırın. Limonun sulu tarafını tavadaki şekerin üzerine koyup limonla şekeri ovar gibi hafif hafif karıştırarak şekeri hafifçe eritin. Şeker sarı bir renk alacak.
4. Limonu çıkarıp kesme şekerleri ,portakal, limon suyu ve tereyağ ilave edip bir taşım kaynatın.
5. Krepleri teker teker tavadaki sosun içine atıp alt üst çevirin. Ortadan ikiye sonra tekrar ikiye katlayıp muska şekline getirin.
6. Bütün krepleri aynı şekilde batırıp katlayın. Bir iki dakika tavada tutup kaynatın. Ocaktan alın
7. Servis tabağına çıkarıp arzu ederseniz krema ile servis edin.
AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder