16 Şubat 2021 Salı

TEMEL KREP HAMURU

 


     MALZEMELER

20 adet krep için

250 gr süt

100 gr elenmiş un

1 yumurtanın sarısı

1 bütün yumurta

1/2 fincanı erimiş tereyağ (25 gr)

2 çay kaşığı şeker

1/2 çay kaşığı tuz

     HAZIRLANIŞI

1. Bütün malzemeyi çukur bir kaba koyun

2. Mikserle veya bir çırpma teli ile bütün malzemeleri iyice karıştırın. Topak un parçaları kaldıysa süzgeçten geçirin.

3. Tavayı ateşe koyup hafifçe kızdırın. Bir fırça veya bir havlu kağıtla siler gibi tavaı yağlayın.

4. Küçük bir kepçe ile az miktar hamurdan alıp tavanın kenarından hamuru tavaya döküp sağa sola eğerek tavaya yayın. Kağıttan biraz kalın olacak.

5. 6, 10 saniye kadar pişirip spatula ile ters çevirin. 10 saniye daha pişirip krebi tavadan alın.

6. Bütün hamuru aynı şekilde pişirip yan yana koyun. Soğuyunca üst üste alın.


     AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder