11 Haziran 2017 Pazar

PESTO SOS

Harika bir İtalyan makarna sosu. Makarna soslarında sıklıkla kullanılan fesleğeni taze olarak toplayıp rondodan geçirip zeytinyağı ile karıştırıp derin dondurucuya koymak ve gerektiğinde kullanmak iyi sonuç veriyor. Kurutulduğunda aromasını kaybeden fesleğeni bu şekilde de kullanabilir domates ve diğer makarna soslarına katabilirsiniz. Pesto olarak hazırlanan sosu da kavonazda 1 hafta saklayabilirsiniz.

     MALZEMELER

1/ su bardağı çam fıstığı
1-2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr. sert tulum peyniri rendelenmiş  veya parmesan peyniri
1 demet taze fesleğen ( veya bir avuç kuru fesleğen)

     HAZIRLANIŞI
1. Fesleğenlerin yapraklarını saplarından ayırın.
2. Çam fıstıklarını tava da çok az rengi dönene kadar kavurun.
3. Robota önce çam fıstıklarını koyup hafif döndürün. Sonra diğer malzemeleri ekleyip rondoda çekmeye devam edin.
4. Makarnalarda veya ekmeğin üzerine sürerek değişik lezzette kanepeler de yaparak afiyetle yiyin.

     AFİYET OLSUNNN....