28 Eylül 2017 Perşembe

BEYAZ ÇİKOLATALI HAVUÇLU MUFFİN


   
     MALZEMELER

450 gr. rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı tarçın
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

Sos İçin: 3 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı un, 150 gr. beyaz kuvertür çikolata

     HAZIRLANIŞI

1. Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın.. Ayçiçek yağını da ekleyip hafir devirde çırpmaya devam edin.
2. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçını ayrı bir yerde karıştırıp eleyerek yumurta karışımına ilave edin.Çırpın.
3.Tahta bir kaşıkla ceviz ve havuç rendesini katın ve karıştırın.
4. Muffin kalıplarına kağıt kalıpları koyun kalıpların her birini 2/3 ü dolacak şekilde  hamuru pay edin.
5. 180 derecede 40 dakika pişirin. Çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
6. Sos için, çikolata hariç bütün malzemeyi sos tenceresine alın çırpma teliyle karıştırarakpürüzsüz bir şekilde kaynatın. Sonra çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar çırpma teliyle çırpın. Çikolata iyice eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ara ara karıştırın.
7. Pişen muffinlerin üzerlerine kaşıkla veya sıkma torbasıyla koyup süsleyin.


     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder