28 Eylül 2017 Perşembe

MERENGLİ LİMONLU CUPCAKE



       MALZEMELER

113 gr. tereyağ ( oda sıcaklığında)
130 gr. toz şeker
3 yumurta
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
195 gr un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
60 ml. süt
Mereng için: 2 yumurta akı, 1 su bardağı şeker

     HAZIRLANIŞI

1. Şeker ve tereyağını mikserle çırpın.
2. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Vanilya, limon suyu ve rende limon kabuğunu ekleyin.
4. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. yavaş devirde mikserle unu azar azar karışıma ekleyip sütü ilave edin.  Cupcake kalıplarına kağıt kapları koyup hamuru paylaştırın
5. 170 derecede 20-25 dakika pişirin.
6. Mereng için oda sıcaklığındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kasede önce düşük hızda sonra hızı arttırarak çırpın. Koyulaşınca şekeri azar azar ekleyerek 3 dakika daha çırpın.
7. Soğuyan cupcakelerin üzerine sıkıp servis edin.


     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder