28 Eylül 2017 Perşembe

YENİ YIL KURABİYESİ


MALZEMELER

2 su bardağı un
2 çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
140 gram tereyağı (oda ısısında)
2 yumurta (oda ısısında)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 dolu çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın




YAPILIŞI

1. Tereyağını küp küp doğrayın.
2. Etrafına eleyerek un, şeker,karbonat ve baharatları ekleyin.
3. Yumurtaları kırıp etraftan ortaya doğru yoğurun.
4. Kıvama getirebilmek için nişastayı azar azar ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.
5. Tezgaha biraz nişasta serpin. Hamuru ikiye ayırıp açın kalıpla kesip 180 derece fırında pişirin.
6. Etrafı renk değiştirmeye başlayınca kurabiyeler olmuştur. Fazla kurutmayın.
7. Arzu ederseniz şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder