28 Eylül 2017 Perşembe

GANAJ, ICING, VİŞNE SOSU

     GANAJ MALZEMELERİ
400 gr. bitter çikolata
400 gr. taze krema

     HAZIRLANIŞI

1. Benmari usulü çikolata ve taze kremayı eritip mikserle iyice çırpın. Muffin keklerinize, pastaların üzerini kaplamak için kullanabilirsiniz.
2. Krema yoksa 200 gr. tereyağ ve 1 kahve fincanı sütte kullanabilirsiniz.
3. Kuvertür çikolata şekersiz ise 100 gr. şeker ilave edebilirsiniz.

     ICING MALZEMELERİ
 2 yumurta akı
500 gr. pudra şekeri
bir iki damla limon suyu, bir tutam krem tartar (aktardan)

    HAZIRLANIŞI

1. Yumurta akı, limon suyun ve krem tartarı mikserde çırpmaya başlayın.
2. 500 gr. pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin. Çırpma işlemine hiç ara vermeden katılaşıncaya kadar çırpın.
3. Kıvam çok katı olursa su, yumuşaksa pudra şekeri ekleyebilirsiniz.

     VİŞNE SOSU MALZEMELERİ

1 Paket dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker

     HAZIRLANIŞI

1. Vişneleri bir tencereye alın kısık ateşte suyunu salıp biraz çekinceye kadar yaklaşık yarım saat kaynatın.
2. Şekeri ilave edin. Sulu gibiyse biraz suda nişasta eritip ekleyin.
3. Ocaktan alıp soğuduktan sonra buzdolabında saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder