7 Ekim 2017 Cumartesi

ANTAKYA USULÜ CARTLAK KEBABI



     MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri (500 gr)
400 gr kuyruk yağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kekik
2 adet küçük domates
4'er parçaya bölünmüş 4 adet sivri biber


     HAZIRLANIŞI

1. Zarları alınmış ciğerleri birer santim büyüklüğünde zar gibi dört köşe doğrayın.
2. Yağı da aynı şekilde doğrayıp 4 adet şiş kebap şişine  sıra ile birer ciğer ve birer yağ tekrar ciğer tekrar yağ olarak şişlere geçirip tuzlayın.
3. Domates ve biberleri de başka şişlere geçirin.
4. Masaya oturmadan 5 dakika önce kızgın ızgarada 2'şer 3'er dakika alt üst pişirip kekiği serin.
5. 2 adet soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun ve kıyılmış maydanoz ekleyip ciğerlerin yanında pide ile birlikte servis edebilirsiniz. Güzel bir bulgur pilavı ve ayran da eksik olmasın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder