7 Ekim 2017 Cumartesi

BEYİN TAVASI




     MALZEMELER

2 adet dana beyni, haşlanmış
1/4 tatlı kaşığı tuz, az karabiber
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı un
3 bütün yumurta
1 kahve fincanı rende eski kasar

     HAZIRLANIŞI

1. Yumurtayı çukur bir kaba koyup çırpınız.
2.  Beyinleri boyuna ortadan yarınız. Sonra enine çapraz vaziyette 1/2 beyini 4'e dilimleyiniz. Hepsi 16 dilim olacak.
3. Dilimlenen beyinleri düz bir kaba dizin tuzlayıp biberleyip ve en son kaşar rendesini üzerilerine serpin. Ellerinizle hafif bastırarak peynirleri beyinlere yapışmasını sağlayın.
4. Sonra beyinleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda 2'şer dakika alt üst kızartıp serviz edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder