7 Ekim 2017 Cumartesi

BEYİN HAŞLAMA

         






 İster kuzu, ister dana, ister sığır beyni olsun bir çeşit temizleme usulü, bir çeşit haşlama usulü vardır. Misal 2 adet dana beyni. Beyinlerin kolay soyulması için buzlu suyun içine koyup 10 dakika bekletirseniz çok daha iyi soyulur. Sol avucunuzun içine beyni alınız ve sağ elinizle tam ortasından ince girintili çıkıntılı zarları temizleyip beyinleri bir kaba koyun ve üzerini kapatıncaya kadar su doldurup 1 tatlı kaşığı tuz, 1 soğan, 4'e bölünmüş , 1 defne yaprağı, biraz maydanoz, koku için kereviz yaprağı ve 1/2 kahve fincanı sirke koyup kaynadıktan sonra 10 dakika kaynatıp ateşten alıp kendi suyunda soğutun. Bu yapılan işlem kuzu beyni için 4 dakika, koyun beyni için 6 dakika, dana beyni için 10 dakika haşlanır ve aynı suyun içinde soğurlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder