7 Ekim 2017 Cumartesi

MARSHMALLOW İLE ŞEKER HAMURU YAPIMI


Aşağıdaki ölçülerden oldukça çok şeker hamuru elde ediliyor. Yarım ölçüyle de rahatlıkla pasta kaplayabilir üzerine süsleme yapabilirsiniz. tabi pastanızın boyutuna ve yapacağınız süslemelere göre değişir. Marsmallowlarınız renkliyse renklere göre ayırıp eritin gıda boyası katmadan farklı renkler de şeker hamuru elde etmiş olacaksınız. Lezzeti hazır şeker hamurlarından çok daha güzel oluyor. Afiyetle pastalarınızda kurabiyelerinizin süslemelerinde kullanın :)

     MALZEMELER

450 gr marshmallow
4 yemek kaşığı su
900 gr pudra şekeri
Bir çimdik tuz


     HAZIRLANIŞI

1. Marshmallowları geniş bir cam kaseye koyun.
2. Mikrodalgada her defasında sadece 20-30 sn tutmak şartıyla marshmallowları eritin. Her defasında kaseyi dışarı çıkartıp güzelce karıştırın ve tekrar microdalgaya koyun, bu şekilde yaklaşık 2 dk. içinde marshmallowlar eriyecek. Aşırı sıcaktan kaçının.
3. Aynı şekilde benmari usulü marshmallowları eritebilirsiniz, dikkat edilmesi gereken tek nokta aşırı sıcaktan uzak tutmak, zaten sıcağa gelince hemen eriyorlar.

4. Eriyen marsmallowların içine su, tuz ve pudra şekerinin yarısını koyun önce kaşık yardımı ile karıştırın. Sonra mutfak tezgahına bir miktar pudra şekeri serpip tüm malzemeyi dökün ve yoğurmaya başlayın.
5. Şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekerini azar azar ilave edin. Elinize yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
6. En son olarak tp haline getirdiğiniz şeker hamurunun üzerine birazcık bitkisel katı yağ sürün, güzelce plastik streç ile kaplayıp, hava almaz bir poşete sarıp saklayın. 1 gün oda sıcaklığında bekletin, oda sıcaklığında uzun müddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
7. Şeker hamurunu kullanmadan önce güzelce masaj yapıp yoğurun. Kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir..

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder