9 Ekim 2017 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ



     MALZEMELER

2 adet kuzu ciğeri veya
1 adet koyun ciğeri (500 gr)
1 tatlı kaşığı tuz, soğan için
4 adet iri soğan
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı tuz
550 gr. sıvı yağ

     HAZIRLANIŞI

1. Ciğerlerin zarlarını temizleyerek bir buçuk santim kalınlığında zar gibi doğrayın.
2. Soğanları piyaz şeklinde doğrayın 1 tatlı kaşığı tuz ile ovup yıkayın. Sıkarak bir tabağa çıkarıp doğranmış maydanozla karıştırıp muhafaza edin.
3. Ciğerleri bol unda fazla karıştırmadan unlayıp fazlasını bir kevgirle hafifçe yere vurarak unun akmasını sağlayın.
4. Yağı kızgın ateşte dumanı çıkıncaya kızdırın. Ciğerlerin yarısını ilave ederek 1-2 dakika kızartın ve kevgirle başka bir tencereye çıkarın. Kalan ciğeri de aynı şekilde kızartın ve tencereye alın.
5. Tuzu ve biberi atın ve kızgın yağdan 1 kepçe yağ alıp ciğerlere ekleyin.
6. Servis tabağına alıp maydanozlu ciğerle servis edin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder