4 Ekim 2017 Çarşamba

ARZU'NUN ÇÖREĞİ




Bu çöreği yapmış olduğum ricottanın süzmüş olduğum suyu ile hazırladım. Atmaya kıyamadım ve biraz ondan bundan karıştırayım dedim ve güzel bir tarif ortaya çıktı. Kahvaltıda ekmek gibi servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

1 litre kadar ricottadan süzülen su veya aynı ölçüde süt ve yoğurt suyu karışımı
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
125 gram eritilmiş margarin ve yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 kilo tam buğday unu

HAZIRLANIŞI

1. Ricottadan süzülen suya ılıkken mayanın hepsi ve yarım su bardağı un konur ve karıştırılır. Mayanın kabarması için 20 dakika kadar bekletilir.
2. Daha sonra sırayla yumurta, tuz ve yağlar katılır ve karıştırılır.
3. En son olarak un yavaş yavaş ilave edilir. Ele yapışacak kıvamda bir hamur olacak.
4. Derince bir kabın içine yağlı kağıt koyun.Ölçü biraz fazla oldu onun için biri büyük biri küçük kalıp kullandım. Elinizi yağlayarak yumuşak hamuru kabların içine paylaştırın. Yumurta sarısını da sürüp çatalla hamurun bütün yüzeyini delik delik yapın
5. Fırını 200 dereceye ayarlayıp hamurları 15 dakika daha mayalandırın ve fırına koyun. Her tarafı iyice kızarınca çıkarın.
6. Yağlı kağıttan kolayca çıkacaktır. Tel bir ızgaranın üzerine koyup soğumasını bekleyin.




AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder