5 Ekim 2017 Perşembe

LAHANA SARMASI (kıymalı)


Anneciğimin  nefis tarifi. O güzel elleriyle minik minik sardı senelerce. Biz de afiyetle yedik.Şimdi sıra bizde Artık ona kıyamadığımız için ben ve kız kardeşim yapıyoruz.Yaptım anneme tattırdım ve Annemden geçer not aldım:)

MALZEMELER

500 gram orta yağlı dana kıyma( tek sefer çekilmiş)
2 orta boy soğan
6 diş sarımsak (küçük doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz( doğranmış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, Tuz

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Haşlanmış lahanalara sarıp tencereye sıkı sıkı yerleştirin. 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine koyun. Biraz tuz atın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Lahanaların üstüne bir kapat koyup kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.


Mutlaka suyunu yağına kalacak şeklinde pişirin. Lezzeti suyunda kalmasın.

AFİYET OLSUN...

Havuç ve pancar salatayla yedik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder