Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
5 Ekim 2017 Perşembe
BAYAT EKMEKLİ KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek (bardağa bastırılarak doldur)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 portakal kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
2. Sıvı yağ, süt, ufalanmış ekmek, vanilya, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
3. Üzerine unu ekleyin karıştırın. Normal kek kıvamında olacak.
4. Yağlanmış yayvan bir kek kalıbına dökün.
5. 200 derece fırına koyun. Üzeri kızarınca 160 dereceye düşürün üzeri tam olarak kızarınca kürdanla bakıp pişmişse çıkarın.
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder