Dörtlü mücverden ıspanaklı olanı hazırladım. Garnitür olarak kızarmış et yemeklerinin yanında yiyebilirsiniz. Günlerinizde çeşit olarak verebilirsiniz. Sabah kahvaltılarınızda dahi sıcak sıcak minik börek gibi yanın da domates, krem peynir veya beyaz peynirle ikram edebilirsiniz.
MALZEMELER
500 gr ıspanak yaprakları (haşlanıp sıkılmış, doğranmış)
1 kabak (rendelenmiş)
2 havuç (rendelenmiş)
2 patates (haşlanmış iri doğranmış)
Hamuru: 2 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1. Hamuru için yumurtayı çırpıp sütün yarısını ekleyin, tuzu biberi ve unu ilave edip sütün geri kalanını da ekleyip gevşek bir sıvı hazırlayın. Biraz su ekleyebilirsiniz hamur sert olursa.
2. Malzemeleri ayrı ayrı karıştırıp az yağda kızartın.
NOT: Bu tarifte kendiniz özgür olabilirsiniz. Ben hamuru yarım ölçü hazırladım ve evde hazır ıspanağım vardı sadece ıspanakla hazırladım. Sosum artsaydı havuç da ekleyebilirdim. Veya evde haşlanmış patatesiniz kaldı hemen doğrayın ve yarım ölçek hamurla karıştırıp kızartabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
süt yerine su kullanabilir miyim?
YanıtlaSil