Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
5 Ekim 2017 Perşembe
KIYMALI KABAK GRATEN (sadrazam kayığı)
Bu tarifi kabakların içini doldurmadan da yapabilirsiniz. Kabakları iri iri doğrayıp, kıymalı sosu ve beşamel sosu sırayla üzerine yayıp kaşar peyniri ile fırına verebilirsiniz....
MALZEMELER
5 orta boy kabak
2 domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük kuru soğan
200 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber ,pul biber
SOSU için: 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağ, kaşar peyniri tuz
HAZIRLANIŞI
1. Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
2. Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
3. Tepsiye alın ve kabakların çekirdek yataklarını bir kaşıkla boşaltın.
4. Diğer taraftan kıymayı ince doğranmış soğanla kavurun.
5. Kabukları soyulmuş domatesleri doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçayı da katıp biraz daha kavurun.
6. Tuzu ve baharatları da ekleyip bir kenarda soğutun.
7. Haşladığınız kabakların içine kıymalı harçtan doldurun.
8. Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Bir tencerede teryağını eritip unu kavurun. Soğuk sütü ekleyin. Koyu olursa süt ekleyebilirsiniz. Göbek atmaya başlayınca kapatın. Tuzunu atın.
9. Kıymayla doldurulmuş kabakların üzerine beşamel sosunu kaşıkla koyun. Birer dilim kaşar peyniri de koyup fırına verin. Kaşarlar eriyince çıkarın.
AFİYET OLSUN.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder