Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
6 Ekim 2017 Cuma
AY-YILDIZ KURABİYESİ
MALZEMELER
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı su
aldığı kadar un hafif sert bir hamur olacak
YAPILIŞI
Tereyağı ve pudra şekerini karıştır. Yumurta sarısını, vanilyayı ve suyu ekle. Unu da azar azar ekleyerek hafif sert bir hamur elde edin. Açabileceğiniz kıvamda olsun. Merdaneyle 1 santim kalınlığında açıp kalıplarla şekil verin. 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder