6 Ekim 2017 Cuma

FIRINDA TAHİN HELVA (kavrulmuş fındıklı)


MALZEMELER

1 büyük paket sade tahin helva (koska helvayı tavsiye ederim)
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağ
1/2 limonun suyu
1 su bardağı kırık fındık
1/2 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI

1. Dövülmüş fındığı orta ateşte tavada 10 dakika ısıtın. Pembeleşince altını kapatın.
2. Tüm malzemeleri mikserde veya çırpıcıda karıştırın. Elde edilen kıvamlı macuna fındığı ekleyin.
3. Macunu varsa toprak kaplara paylaştırın.
4. 180 derecede üzeri karamelize olna dek fırınlayın.


Özellikle balık yemeklerinden sonra hafifletici bir tatlı.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder