Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
8 Ekim 2017 Pazar
FINDIKLI KAŞIK HELVASI
MALZEMELER
250 gram margarin veya tereyağ
500 gram un
150 gram dövülmüş fındık
250 gram pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
1. Margarini tencereye alın iyice eriyince üzerine unu ilave edin.
2. Orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.
3. Unun rengi değişince fındık içini ilave edin ve kavurmaya devam edin. 20-25 dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
4. Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak iyice yedirin. Dinlenmeye bırakın.
5. El ısısına gelince helvayı şekillendirin. Kaşık yardımıyla aldığınız helvayı sağ avuç içi ile sıkıştırıp sol avuç içine kaşığı ters çevirerek helvayı çıkarın. Şekillenen helvaları önce yağlı kağıt üzerine dizin. Soğuyunca servis tabağına alın.
AFİYET OLSUNNN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder