Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
8 Ekim 2017 Pazar
İRMİKLİ LOR TATLISI
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı un
250 gram tatlı lor
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 paket kabartma tozu
Şerbet için: 4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
1. Şeker, su ve limonu bir tencereye koyarak kıvamlı bir şerbet hazırlayın. Soğumaya bırakın.
2. Loru bir kaba ufalayın. Yumurta, un irmik , limon suyu ve kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
3. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın yuvarlayın ve üzerlerine bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
4. Orta hararetli fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUNNN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder