8 Ekim 2017 Pazar

İRMİKLİ LOR TATLISI



     MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardağı un
250 gram tatlı lor
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 paket kabartma tozu

Şerbet için: 4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu

     HAZIRLANIŞI

1. Şeker, su ve limonu bir tencereye koyarak kıvamlı bir şerbet hazırlayın. Soğumaya bırakın.
2. Loru bir kaba ufalayın. Yumurta, un irmik , limon suyu ve kabartma tozunu  ekleyerek iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
3. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın yuvarlayın ve üzerlerine bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
4. Orta hararetli fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis edin.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder