10 Ekim 2017 Salı

KARNABAHAR MÜCVERİ


MALZEMELER

1 adet küçük boy karnabahar
7 adet taze soğan
2 diş sarımsak
100 gr kırıntı beyaz peynir
yarım demet dereotu
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartma için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

1. Karnabaharların çiçeklerini ayırıp tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, çatalla ezin.
Karnabahar haşlarken kötü kokmaması için üzerine iki dilim beyaz ekmek koyun.

2. Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. sarımsakları dövün.
3. Çukur bir kapta ezilmiş karnabaharla bütün malzemeleri iyice karıştırın ve yoğurun.
4. Hazırladığınız karışımdan köfteler yapı kızgın yağda kızartın.

Kızartma yağı üzerini geçmeyecek ilk kızartıklarınızı aldıktan sonra yağ ekleyebilirsiniz

5. Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder