8 Ekim 2017 Pazar

LORLU VE PORTAKALLI PANCAKE





    MALZEMELER


140 gram talı lor peyniri
9 çorba kaşığı şeker
1/4 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 adet portakal
1/2 su bardağı+ 1 çorba kaşığı un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağı



   YAPILIŞI

1. Bir kapta lor peynirini, 4 çorba kaşığı şekeri, sütü ve yumurtaları karıştırın.
2. Unu, bir portakalın rendelenmiş kabuğunu ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin. Un parçacıkları kaybolana kadar.
3. Diğer taraftan pancakeleri pişirmeden 2 adet portakalın suyunu sıkın. yaklaşık yarım su bardağı portakal suyu olmalı.
4. Ufak bir tencerede portakal suyu ve geri kalan şekeri yüksek ateşte şurup kıvamını alana kadar pişirin. Şurubunuz da hazır.
5. Tavayı ısıtın ve tereyağı ile yağlayın. Hamurdan kaşıkla alıp tavanın büyüklüğüne göre birkaç tane pancake önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü altın renginde pişirin.
6. Pişen pancakeleri servis tabağına alıp şurubu üzerine dökün.






AFİYET OLSUNNN.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder