Bu tarifi Vatan gazetesinden buldum. Başlık iyi bir hamburger nasıl olmalı diyordu. Tarif defterime alıp denemek istedim.Çevremde bazı ailelerin çocuklarına zararlı olduğunu düşündükleri için yedirmediklerini biliyorum.Ama kim ne derse desin çocukların yemekten zevk aldıkları bir yiyecek hamburger. Bu tarif Amerikada Barbükü Kralı olarak bilinen Steven Reichen dan alınmış bir tarif. Yapımı oldukça kolay. Sadece dikkat edilmesi gereken iki püf noktası var. Birincisi eti iyi seçilecek, ikincisi de pişirilmesi...Hafta sonu için bahçe de güzel bir barbükü hamburger partisine ne dersiniz?
MALZEMELER
600 gram sığır, kaburga, but ya da kontrafile kısmından kıyma tek çekilmiş
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı (içine 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, maydanoz doğranmış,kekik gibi yeşil baharatlar karıştırılacak. Kekik kuru da olabilir) Uzun sucuk gibi form verip buzdolabında bekletin.
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı (isteğe bağlı hamburger ekmeklerine sürmek için)
4 hamburger ekmeği
YAPILIŞI
1. Eti tuzla yoğurun ve dört parçaya ayırın.
2. Her birinin ortasına aromatik otlu tuzlu tereyağı yerleştirdikten sonra yuvarlak köfte haline getirin. Üzerine karabiber ekin. Izgara hazırlanıncaya kadar üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletin.
3. Kömür korlaşınca ateşin üzerinden 10 santim uzaklıkta yerleştirilmiş ızgaraya hamburgerleri yerleştirin. (Evde elektirikli ızgara üzerinde veya kalın ızgara tavada da yapabilirsiniz)5-7 dakika pişirin.
4.Çok sert olmadan köfteleri almak gerekiyor. Çatalı batırdığınızda çatal hemen içine girmemeli.
5. Ekmeklerin içine istenirse erimiş tereyağı sürüp ızgarada ısıtarak içlerine hamburgerleri yerleştirin.
6. Arzuya göre lezzetlendiricileri yerleştirip servis edebilirsiniz.
Lezzetlendirici öneriler: Izgara edilmiş soğan halkaları, olgun domates halkaları , hardal , ketçap, marul yaprağı vs.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder