8 Ekim 2017 Pazar

KADIN BUDU KÖFTE (2. USUL)



Bu yazacağım tarifte babamın meşhur Kadın Budu Köfte tarifi. Çok öğünür bu köfteyi yapınca ve der ki " Ben bir Kadın Budu yaparım parmaklarınızı yersiniz" gerçekten de çok güzel olur. Ellerine sağlık Babişkomm

MALZEMELER

1 kahve fincanı pirinç
2 küçük soğan (ince kıyılmış)
500 gram yağsız kıyma
Tuz , karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Kızartmak için: 4 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

1. Pirinci kaynar suda 20 dakika haşlayın ve süzdürün.
2. Bir tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın ve soğanları ilave ederek hafif sarartın.
3. Kıymanın yarısını ilave edip soğanla  5 dakika kavurun.
4. Bu harcı bir tepsiye boşaltın ve biraz soğumasını bekleyin. Daha sonra kalan çiğ kıymayı, tuz, karabiber ve pirinci ilave edip iyice karıştırın.
5. Karışımı 20 parçaya bölüp yumurta gibi yuvarlayın ve parmaklarınızla hafifçe bastırarak yassıltınız.
6. Bir kapta yumurtaları çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda alt üst çevirerek kızartın.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder