Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
1 Ekim 2017 Pazar
PEKMEZLİ KURABİYE
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
1. Derin bir kaba aldığınız tereyağını telle çırpın.
2. Başka bir kapta kabartma tozu, tarçın, zencefil, un ve tüm kuru malzemeleri iyice harmanlayın.
3. Yağın içine yumurta, sirke, pekmezle birlikte ekleyin, kuru malzemeleri de koyup iyice yoğurun.
4. Hamuru ikiye ayırıp toparlayın.
5. Yağlı kağıt üzerinde merdaneyle bir mm kalınlığında açıp arzu ettiğiniz kalıplarla kesin aradaki hamur parçalarını kaldırın. Yağlı kağıdı dikkatlice fırın tepsisine alıp 160 derecede 10 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder