1 Ekim 2017 Pazar

SÜT REÇELİ


Tarifi yeşilkivi den aldım. Verdiği ölçüler sayesinde tariflerim çok güzel oluyor. Bu reçeli kurabiye dolgusu olarak kullanabilirsiniz.  Karıştırma kısmını sabırla yapmanızı öneririm. Yoksa reçeliniz pütürlü bir kıvam alabilir. Sevgiler.

     MALZEMELER

1 litre günlük süt
3/4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

     HAZIRLANIŞI

1. Sütü derince bir tencereye alıp ocağın en küçük gözünde kısmadan kaynatın.
2. Kaynayan süte şeker ve kabartma tozunu katıp sürekli çırpın. 5-6 dakika sonra çırpmaya ara verin. Sonra tekrar 5 dakika çırpın.
3. Reçel kıvam almaya başlayınca daha sık karıştırın.
4. Rengi dönüp hafif cıvık muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
5. Daha katı ve koyu renk olmasını isterseniz biraz daha pişirebilirsiniz.


     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder