Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
6 Ekim 2017 Cuma
TAHİNLİ KEK
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı tahin
2,5 su bardağı un
YAPILIŞI
1. Yumurta ve toz şekeri(2,5 çorba kaşığı ayırın) köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
2. Sırayla yoğurt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son olarak dört kaşık tahini ekleyip iyice yedirin.
3. Bu karışımı yayvan bir borcama, yağlayıp unladıktan sonra dökün.
4. 175 derecede üzeri hafif kızarınca , içinin piştiğini kontrol edip çıkarın.
5. Kalan dört kaşık tahini sıcakken eşit olarak kekin üzerine sürün. 2,5 çorba kaşığı şekeri serpin, cevizle süsleyin. Keki kalıptan çıkarmadan kare kare kesip servis edin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder