Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
6 Ekim 2017 Cuma
TARÇINLI VE ÇİKOLATALI KEK
Kek kalıbına malzemeyi dökmeden önce yağlı kağıtla kaplayın. Hem kekiniz kalıba yapışmayacak hem de kabarmasına çok yardımcı oluyor. Ayrıca yıpranmış çizilmiş kek kalıplarınızı da yağlı kağıtla kaplayarak değerlendirmiş olursunuz.
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı esmer şeker (yoksa beyaz da olur)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata veya bitter çikolata
1 yemek kaşığı tarçım
1 paket kabartma tozu, vanilya
HAZIRLANIŞI
1. Şeker, vanilya ve yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2. Sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştırın.
3. Tarçını da ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekleyip, karıştırmaya devam edin.
4. En son damla çikolatayı da koyup biraz karıştırın.
5. Tüm malzemeyi küçük bir dikdörtgen kek kalıbına veya muffın kalıplarına dökün.
6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder