Ispanaklı kuskusu somon ızgara ile servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
1/2 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kuskus
3,5- 4 su bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞI
1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
2. Ispanakları temizledikten sonra soğanlara ekleyin, ince doğranmış kırmızı biberleri ilave edin, üzerine çok az tuz serperek yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
3. Ispanaklar hazır olduğunda kuskusları ilave edin, yüksek ateşte bir süre karıştırın.
4. Daha sonra sıcak su ilave edin, kapağını kapatın birkaç dakika harlı ateşte kaynatın sonra ateşi kısın
5. Kuskuslar suyunu çekene kadar pişirin.
6. 10-15 dakika dinlendirin. Karıştırarak tabağa alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder