Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
13 Ocak 2018 Cumartesi
BAKLALI ENGİNAR
MALZEMELER
Yarım kilo bakla
5 adet enginar
5 adet yeşil soğan
Zeytinyağı, limon ve un
HAZIRLANIŞI
1. Enginarları ve baklaları ayıklayıp limonlu unlu suda bekletin.
2. Tencereye zeytinyağını koyup doğranmış yeşil soğanları ekleyin.
3. Unlu limonlu sudan enginarları ve baklaları çıkarıp yıkayın.
4. Önce baklaları tencereye koyun üzerine de enginarları dizin.
5. 1 kaşık un ile bir limonun suyunu karıştırıp tencereye ilave edin . Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte baklalarla enginarlar sarartın. Daha sonra üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyip baklalarla enginarlar pişince ocaktan alın.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder