13 Ocak 2018 Cumartesi

DOMATES ÇORBASI (Közlenmiş)



     MALZEMELER

750 gr domates
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
5 dal taze kekik yoksa 1 tatlı kaşığı silme kuru kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Kalın tuz, taze çekilmiş karabiber
1,5 su bardağı tavuk suyu


     HAZIRLANIŞI

1. Fırını 200 derecede ısıtın.
2. Derin bir fırın kabına ortadan ikiye kestiğimiz domatesleri ve ince doğradığımız soğanları, taze kekikleri yerleştirin.
3. Üzerine zeytinyağı gezdirin. bolca teniz tuzu yoksa az sofra tuzu, taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şeker dökün.
4. Domateslerin üzeri kızarıncaya kadar fırında 30 dk. pişirin.
5. Pişen domatesleri bıraktıkları su ile bir tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyip 10 dk. pişirin.
6. Ocaktan alıp el blendırı ile akışkan bir kıvama getirip süzüp servis edin.


     AFİYET OLSUNNNN.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder