3 Ocak 2018 Çarşamba

KEÇİ PEYNİRLİ PATLICANLI SARMA


Keçi peyniri yerine taze lor, tam yağlı beyaz peynir ile de yapabilirsiniz. Ben kurutulmuş domateste koydum. Kuru domates kullanacaksanız önceden biraz sıcak suda bekletin sevgiler.
     MALZEMELER

3-4 adet çekirdeksiz Bostan patlıcanı
1 paket keçi peyniri (200 gr)
1 diş sarımsak, az zeytinyağ
1 avuç dövülmüş ceviz
Pul biber, kekik, öğütülmüş karabiber, fesleğen

     HAZIRLANIŞI

1. Patlıcanları uzunlamasına incecik kesin. Üzerlerini tuzlayıp 20 dakika bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın.
2. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
3. Dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı karıştırıp patlıcanların her iki yüzüne fırça ile sürün.
4. Tepsiye pişirme kağıdı koyup patlıcanları üzerine dizin. !5 dakika bir yüzünü 15 dakika diğer yüzünü pişirip fırından alın.
5. Peyniri çok az zeytinyağı ile ezip yumuşatın. İçine ceviz ve bütün malzemeleri ekleyin.
6. Patlıcanların içine 1 kaşık peynirli harçtan koyup sarın. Kürdanla sabitleyip servis edin.


     AFİYET OLSUNNN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder