7 Ocak 2018 Pazar

LİMONLU BALLI MADLEN KEK

    
 MALZEMELER

150 gr un
5 gr kabartma tozu
80 gr toz şeker
1 çorba kaşığı bal
1 yumurta
50 ml süt
50 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağ
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, bir tutam tuz

     HAZIRLANIŞI

1. Un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
2. Şeker, bal, yumurta ve limon kabuğunu karıştırma teli ile 1 dakika çırpın.
3. Yumurta ve şeker karışımına unlu karışım, süt ve eritilmiş tereyağını ilave edin.
4. Karışımı ağzı kapalı olarak 1 gece buzdolabında bekletin.
5.Buzdolabından çıkardığınız karışımı yağladığınız küçük madlen kalıplarına veya küçük kağıt kek kalıplarına paylaştırın.
6. 190 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca servis edin.


     AFİYET OLSUNNN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder