3 Ocak 2018 Çarşamba

DUBLE ÇİKOLATALI KURABİYE




     MALZEMELER
 80 gr. bitter çikolata
100 gr. tereyağ
1 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 su bardağı parça çikolata
1 tutam tuz

     HAZIRLANIŞI

1. Tereyağını tencerede eritin.
2. Ocaktan alıp 80 gr. bitter çikolatayı kırarak ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın.
3. Ilınınca çırpma kabına alıp yumurtayı ekleyip çırpın.
4. Sırasıyla toz şeker, un, kabartma tozu, tuz, vanilyayı ekleyip çırpın.
5. Son olarak parça çikolata ve fındığı ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp aralıklı olarak dizin.
7. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder